Kategoriat
Arkisto

Saksan Viinitiedotuksesta Suomen Sommelierit ry:n yritysjäsen ja SM-kilpailun nimikkosponsori

Lehdistötiedote 3.2.2020

Saksan Viinitiedotus ja Suomen Sommelierit ry ovat tammikuussa 2020 solmineet sopimuksen, jonka mukaan Saksan Viinitiedotus tukee yhdistyksen toimintaa sen jäsenten tietojen ja taitojen jatkuvassa kehittämisessä. Lisäksi Saksan Viinitiedotus toimii sommelierien SM-kilpailujen nimikkosponsorina vuosina 2020-2021.

Saksan Viinitiedotus on iloinen siitä, että se instituuttina on mukana edesauttamassa suomalaisten viinialan ammattilaisten – niin rautaisten osaajien kuin nuorten, intohimoisten ja tiedonjanoisten sommelierien – asiantuntemusta, koulutusta ja kokemusta.

Yhteistyön avulla ylläpidetään ja kehitetään yhdistyksen jäsenten ammattiosaamista, sekä mahdollistetaan jäsenten valmistautumista alan kovatasoisiin kilpailuihin niin kotimaassa kuin maailmalla. Seuraava Suomen paras sommelier 2020 valitaan SM-kilpailuissa 30.3.2020. Kilpailun kaksi parasta pääsevät kisaamaan syksyllä Pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin, ja kilpailun voittaja edustaa Suomea EM-kisoissa marraskuussa Kyproksella.

Saksan viinit ovat tunnettuja raikkaudestaan ja ryhdikkyydestään ja erityisesti rieslingin menestys on jo monen vuoden ajan ollut nousujohteista. Alan asiantuntijat pitävät viinien hinta-laatusuhdetta erittäin hyvänä. Vuoden 2018 viinisato korjattiin ennätysaikaisin hyvin lämpimien säiden ansiosta. Sato oli laadultaan erinomainen ja keskimääräistä suurempi, noin 10,4 miljoonaa hehtolitraa. Vuoden 2019 sadon odotetaan olevan huomattavasti pienempi 8,4 miljoonalla hehtolitralla. Laadultaan sen arvioidaan olevan erittäin hyvä.

Saksassa tuotetuista viineistä yli 66% on valkoviinejä. Tuotannosta melkein 24% on rieslingiä. Noin puolet maailman rieslingeistä viljellään Saksassa. Punaviineistä suurin osa valmistetaan pinot noir -rypäleestä. Saksan koko viinintuotannosta lähes 70% on kuivia tai puolikuivia viinejä.

Saksan Viinitiedotuksen päämies on Saksassa sijaitseva Saksan Viini-instituutti eli Deutsches Weininstitut GmbH.

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, 050-4001667, monika.halen@zaraband.fi, www.saksanviinitiedotus.fi fb/saksan viinit