Ainekset neljälle
- 200g lämminsavulohta
- 1 dl kermaa
- ½ tl perunajauhoja
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 150g tuorejuustoa
- 10 tl siian tai muikunmätiä
- 4 isoa perunarieskaa
- tuoretta tilliä
Haarukoi savulohi (ilman nahkaa ja ruotoja) syvään astiaan. Lorauta kerma perään sekä perunajauho. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita lusikalla tuorejuustoa sekaan niin kauan, että savulohimousse alkaa pysyä kasassa.
Pursota tai lusikoi savulohimoussea perunarieskan päälle, koristele mädillä sekä tillillä. Rieskasta voi muotoilla pienempiä annospaloja veitsellä tai stanssilla.
Viinisuositus:
Saksalainen, kuiva Pinot Blanc (Weissburgunder) tai Riesling.