Resepti: Ravintola Palace
neljälle hengelle:
- 360 g savustettua ankeriasta ohuina siivuina (voi korvata savumakrillilla tai savumuikuilla)
- 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- ½ rkl riesling-viiniä
- ½ rkl hienoksi leikattua tilliä
Munahyydyke:
- 1,5 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 3 kpl keltuaisia
- suolaa, valkopippuria, muskottia
Vispaa keltuaiset, maito ja kerma kevyesti keskenään ja mausta seos. Kypsennä uunissa 120 C vesihauteessa kypsäksi eli noin 30 minuuttia.
Sekoita tilli, öljy, viini ja viinietikka keskenään.
Voitele lautanen tillikastikkeella ja asettele ohuet ankeriasviipaleet päälle. Aseta munahyydyke keskelle.
Viinisuositus: kuiva tai puolikuiva Riesling.