Kategoriat
Reseptejä

Savustettua kalaa ja tillivinaigrette – kastiketta

Resepti: Ravintola Palace

neljälle hengelle:

  • 360 g savustettua ankeriasta ohuina siivuina (voi korvata savumakrillilla tai savumuikuilla)
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ½ rkl riesling-viiniä
  • ½ rkl hienoksi leikattua tilliä

Munahyydyke:

  • 1,5 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 kpl keltuaisia
  • suolaa, valkopippuria, muskottia

Vispaa keltuaiset, maito ja kerma kevyesti keskenään ja mausta seos. Kypsennä uunissa 120 C vesihauteessa kypsäksi eli noin 30 minuuttia.
Sekoita tilli, öljy, viini ja viinietikka keskenään.
Voitele lautanen tillikastikkeella ja asettele ohuet ankeriasviipaleet päälle. Aseta munahyydyke keskelle.

Viinisuositus: kuiva tai puolikuiva Riesling.