Kategoriat
Reseptejä

Sipulipiirakka – Zwiebelkuchen

Ainekset kuudelle

Piirakkataikina:

  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl sokeria
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 50g voita

Sipulitäyte:

  • 100-150g pekonia, mieluiten savustettua
  • 2-3 keskikokoista sipulia (1 voi olla myös punasipuli)
  • 25g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • Halutessasi hiukan muskottipähkinää ja/tai kuminaa

Kaada maito kulhoon. Laita sokeria ja hiiva perään. Anna olla pöydällä vartin verran, jolloin hiiva aktivoituu.

Leikkaa sillä aikaa pekoni paloiksi ja laita kuumalle pannulle. Leikkaa sipulit 5 mm siivuiksi. Lisää ne myös pannulle. Hauduttele pekonia ja sipulia hissukseen niin kauan, kunnes sipuli on hyvin pehmeää. Älä kuitenkaan ruskista.

Sekoita puolet jauhoista maitopohjaan. Mausta suolalla ja sulata voita perään. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina. Kauli piirakkavuokaan sopiva pohja, töki reikiä veitsellä ja esipaista pohjaa 175C 10minuuttia.

Jauhota sipulimassa, kaada kermaa sekaan ja mausta. Riko kananmunat täytteeseen ja sekoita hyvin tasaiseksi. Nosta piirakkapohja uunista ja kaada täyte pohjan päälle. Laita voisiivuja päälle. Tasoita hyvin.

Paista sipulipiirakkaa 175C uunissa 30-40 minuuttia. Nosta uunista ja anna tekeytyä pöydällä vähintään puoli tuntia.

Viinisuositus: Runsas ja hapokas valkoviini. Frankenin Silvaner sopii reippaalle piirakalle.