4 annosta
mieto
laktoositon, gluteeniton
- 400 g naudan sisä- tai ulkofileetä leikattuna paperinohuiksi viipaleiksi
- 2 purjoa
- 200 g kiinankaalia tai vesikrassia
- 200 g tofua
- 2-3 tomaattia tai nippu terttukirsikkatomaatteja
- 2-3 rkl öljyä tai pala laardia
Sukiyaki-kastike (voi ostaa myös valmiina aasialaisista kaupoista)
- 1 dl (gluteenitonta) soijakastiketta
- 1 dl miriniä
- 1 dl sakea tai riesling-viiniä
- 2-3 rkl muscavadosokeria
- Sekoita sukiyaki-kastikkeen ainekset keskenään.
- Leikkaa liha paperinohuiksi viipaleiksi. Parhaiten se onnistuu, mikäli liha on kohmeista. Suikaloi kiinankaali ja viipaloi purjot, lohko tomaatit. Kuutioi tofu suupaloiksi.
- Voitele valurautapannu öljyllä tai sulata siinä pala laardia, anna kuumentua. Lisää liha ja lihan päälle ruokosokeria ja hieman sukiyaki-kastiketta. Ruskista, mutta älä paista läpikypsäksi.
- Lisää joukkoon loputkin kastikkeesta. Kasaa kasvikset ja tofu lihan rinnalle omiin kasoihin ja peitä kannella. Kypsennä 5-10 minuuttia tai kunnes kasvikset pehmenevät. Tomaatti tuo sukijakiin kevyesti happamuutta, joka rakentaa makusiltaa viinille.
- Riko jokaiselle syöjälle oma kananmuna annoskulhoon ja dippaa padasta nostamiasi raaka-aineita munaan ennen syömistä. Muna pehmentää makua ja on olennainen osa sukiyakia.
Viinisuositus:
Keskitäyteläinen marjainen Spätburgunder, ryhdikäs Grauburgunder
esimerkiksi:
Thörle Saulheim Spätburgunder Kalkstein, Rheinhessen
Bertram Isele Grauer Burgunder Achkarrer Schlossberg Spätlese, Baden
Luomu, biodynaaminen