Kategoriat
Reseptejä

Sukiyaki

4 annosta
mieto
laktoositon, gluteeniton

  • 400 g naudan sisä- tai ulkofileetä leikattuna paperinohuiksi viipaleiksi
  • 2 purjoa
  • 200 g kiinankaalia tai vesikrassia
  • 200 g tofua
  • 2-3 tomaattia tai nippu terttukirsikkatomaatteja
  • 2-3 rkl öljyä tai pala laardia

Sukiyaki-kastike (voi ostaa myös valmiina aasialaisista kaupoista)

  • 1 dl (gluteenitonta) soijakastiketta
  • 1 dl miriniä
  • 1 dl sakea tai riesling-viiniä
  • 2-3 rkl muscavadosokeria
  1. Sekoita sukiyaki-kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Leikkaa liha paperinohuiksi viipaleiksi. Parhaiten se onnistuu, mikäli liha on kohmeista. Suikaloi kiinankaali ja viipaloi purjot, lohko tomaatit. Kuutioi tofu suupaloiksi.
  3. Voitele valurautapannu öljyllä tai sulata siinä pala laardia, anna kuumentua. Lisää liha ja lihan päälle ruokosokeria ja hieman sukiyaki-kastiketta. Ruskista, mutta älä paista läpikypsäksi.
  4. Lisää joukkoon loputkin kastikkeesta. Kasaa kasvikset ja tofu lihan rinnalle omiin kasoihin ja peitä kannella. Kypsennä 5-10 minuuttia tai kunnes kasvikset pehmenevät. Tomaatti tuo sukijakiin kevyesti happamuutta, joka rakentaa makusiltaa viinille.
  5. Riko jokaiselle syöjälle oma kananmuna annoskulhoon ja dippaa padasta nostamiasi raaka-aineita munaan ennen syömistä. Muna pehmentää makua ja on olennainen osa sukiyakia.

Viinisuositus:

Keskitäyteläinen marjainen Spätburgunder, ryhdikäs Grauburgunder

esimerkiksi:
Thörle Saulheim Spätburgunder Kalkstein, Rheinhessen

Bertram Isele Grauer Burgunder Achkarrer Schlossberg Spätlese, Baden
Luomu, biodynaaminen