Kategoriat
Reseptejä

Suklainen karviaiskakku

Marjut & Jussi Katajala

@loppasuut

Schwarzwaldin kakusta inspiraationsa saaneessa suklaisessa karviaiskakussa on kirsikoiden sijaan ”kotimaisia viinirypäleitä” eli karviaisia ja kirsikkaliköörin sijaan se kostutetaan rieslingillä. Tuoreiden karviaisten puuttuessa koristelimme kakun punaherukoilla ja tyrnimarjoilla.

Kakkupohja

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl maitoa

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • mausteeksi sokeria ja vaniljasokeria
  • 300-350 g karviaishilloa

(Kerma ja rahka riittää nakukakkuun. Jos haluat kuorruttaa koko kakun, kaksinkertaista niiden määrä.)

Kostutukseen

1,5 dl alkoholitonta rieslingiä

Päälle

  • tummaa suklaata (rouhittuna)
  • punaisia herukoita
  • tyrniä (tai karviaisia)

Tee näin

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan noin 22-24 cm kakkuvuoka.

2. Vatkaa voi ja molemmat sokerit vaahdoksi. Vatkaa kananmunat mukaan yksitellen.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

4. Paista 175 asteessa noin 50 minuutin ajan tai kunnes pohja on kypsä eli sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa.

5. Jäähdytä kakkupohja. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla makusi mukaan.

7. Kostuta kakkulevyt alkoholittomalla rieslingillä (voit käyttää myös omenamehua tai maitoa).

8. Kokoa kakku: levitä kerrosten väliin karviaishilloa ja kerma-maitorahkaseosta (ja karviaisia, jos niitä on). Levitä kakun pinnalle kerma-maitorahkaseosta ja koristele suklaarouheella, punaherukoilla ja tyrnillä (tai karviaisilla, jos niitä on).