Vuoden 2020 kakkukilpailun voittaja
Ingrid Sigrid Tasala
Tämä valkosuklainen juustokakku kätkee sisäänsä viinissä haudutettuja päärynänpalasia ja browniepohjassa rouskuvia paahdettuja pekaanipähkinöitä. Koristeena kauniit läpikuultavat karamellisoidut päärynäkoristeet.
Karamellisoidut päärynäkoristeet
- 2 kpl napakkaa päärynää
- sokeria
-Pese ja kuivaa päärynät. Leikkaa molemmista päärynöistä pystysuunnassa ohuet siivut oksan kohdalta noin 2mm.
Laita loput päärynästä hetkeksi sivuun viinissä haudutettuja päärynänpalasia varten.
-Kaada sokeria lautaselle ja painele molemmat päärynäviipaleet sokerissa molemmin puolin.
-Laita sokeroidut viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.
-Paista 150 asteessa noin 40-50 minuuttia välillä käännellen. Tarkkaile etteivät päärynät pala.
Jätä päärynät kuivumaan huoneenlämpöön seuraavaan päivään.
Viinissä haudutetut päärynänpalaset
- loput päärynästä
- 1,5 dl riesling-viiniä (Reseptissä käytetty Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling Alcohol Free)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
-Kuori lopuista päärynöistä kuoret, leikkaa siemenkodat pois ja paloittele noin sentin kuutioiksi.
-Mittaa kattilaan viini ja sokerit. Sekoita ja lämmitä melkein kiehuvaksi.
-Laita päärynäkuutiot liemeen. Keitä hiljalleen noin 10min, kunnes neste on haihtunut.
-Nosta kattila pois ja anna jäähtyä.
Browniepohja pekaanipähkinöillä
- 70g pekaanipähkinöitä
- 50g voita
- 75g tummaa suklaata
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
-Paahda pähkinät kuumalla kuivalla pannulla kunnes alkavat hieman tummua ja anna jäähtyä.
-Mittaa aineet valmiiksi
-Pingota 18cm irtopohjavuon pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
-Sulata voi kattilassa ja sulata myös joukkoon suklaa sekoittaen.
-Lisää sokerit ja suola sekoittaen.
-Lisää muna ja sekoita nopeammin.
-Sihtaa kaakaojauhe ja vehnäjauho sekoittaen joukkoon
-Sekoita pekaanipähkinät joukkoon ja kaada vuokaan.
-Paista keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
-Anna jäähtyä kunnolla.
Valkosuklaatäyte
- 200g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 400g tuorejuustoa
-Asettele reunakalvo tai leivinpaperista leikatut suikaleet vuon reunoille.
-Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
-Vatkaa kerma vaahdoksi.
-Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja kermavaahto.
-Kaada browniepohjan päälle vuorotellen täytettä ja viinissä haudutettuja päärynänpalasia.
Älä ripottele päärynänpalasia ihan reunaan kiinni, mikäli et halua niiden näkyvän päällepäin kakussa.
-Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Koristelu
- karamellisoidut päärynäkoristeet
- eukalyptuksen oksia
-Koristeeksi sopii myös esimerkiksi pekaanipähkinät ja suklaa.