Kategoriat
Reseptejä

Suklainen päärynäjuustokakku

Vuoden 2020 kakkukilpailun voittaja

Ingrid Sigrid Tasala

@murusialautasilla

Tämä valkosuklainen juustokakku kätkee sisäänsä viinissä haudutettuja päärynänpalasia ja browniepohjassa rouskuvia paahdettuja pekaanipähkinöitä. Koristeena kauniit läpikuultavat karamellisoidut päärynäkoristeet.

Karamellisoidut päärynäkoristeet

  • 2 kpl napakkaa päärynää
  • sokeria

-Pese ja kuivaa päärynät. Leikkaa molemmista päärynöistä pystysuunnassa ohuet siivut oksan kohdalta noin 2mm.

Laita loput päärynästä hetkeksi sivuun viinissä haudutettuja päärynänpalasia varten.

-Kaada sokeria lautaselle ja painele molemmat päärynäviipaleet sokerissa molemmin puolin.

-Laita sokeroidut viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.

-Paista 150 asteessa noin 40-50 minuuttia välillä käännellen. Tarkkaile etteivät päärynät pala.

Jätä päärynät kuivumaan huoneenlämpöön seuraavaan päivään.

Viinissä haudutetut päärynänpalaset

  • loput päärynästä
  • 1,5 dl riesling-viiniä (Reseptissä käytetty Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling Alcohol Free)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

-Kuori lopuista päärynöistä kuoret, leikkaa siemenkodat pois ja paloittele noin sentin kuutioiksi.

-Mittaa kattilaan viini ja sokerit. Sekoita ja lämmitä melkein kiehuvaksi.

-Laita päärynäkuutiot liemeen. Keitä hiljalleen noin 10min, kunnes neste on haihtunut.

-Nosta kattila pois ja anna jäähtyä.

Browniepohja pekaanipähkinöillä

  • 70g pekaanipähkinöitä
  • 50g voita
  • 75g tummaa suklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja

-Paahda pähkinät kuumalla kuivalla pannulla kunnes alkavat hieman tummua ja anna jäähtyä.

-Mittaa aineet valmiiksi

-Pingota 18cm irtopohjavuon pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.

-Sulata voi kattilassa ja sulata myös joukkoon suklaa sekoittaen.

-Lisää sokerit ja suola sekoittaen.

-Lisää muna ja sekoita nopeammin.

-Sihtaa kaakaojauhe ja vehnäjauho sekoittaen joukkoon

-Sekoita pekaanipähkinät joukkoon ja kaada vuokaan.

-Paista keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.

-Anna jäähtyä kunnolla.

Valkosuklaatäyte

  • 200g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 400g tuorejuustoa

-Asettele reunakalvo tai leivinpaperista leikatut suikaleet vuon reunoille.

-Sulata valkosuklaa vesihauteessa.

-Vatkaa kerma vaahdoksi.

-Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja kermavaahto.

-Kaada browniepohjan päälle vuorotellen täytettä ja viinissä haudutettuja päärynänpalasia.

Älä ripottele päärynänpalasia ihan reunaan kiinni, mikäli et halua niiden näkyvän päällepäin kakussa.

-Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Koristelu

  • karamellisoidut päärynäkoristeet
  • eukalyptuksen oksia

-Koristeeksi sopii myös esimerkiksi pekaanipähkinät ja suklaa.