Kategoriat
Arkisto

Suomen Paras Sommelier 2021 -kilpailu pidetään maanantaina 6.9.2021 Katajanokalla

The Best Sommelier of Finland 2021 sponsored by Wines of Germany

Suomen parhaan Sommelierin tittelistä mitellään jälleen maanantaina 6.9.2021 Wanhassa Satamassa Helsingin Katajanokalla. Viisi kilpailijaa on mukana semifinaalissa: Juulia Eloranta, Heidi Martikainen, Antero Niemiaho, Kirsi Seppänen ja Aino Tuomikoski. Heistä kolme parasta pääsee maanantaina pidettävään finaaliin, jossa valitaan Suomen Paras Sommelier 2021. 

Saksan Viinitiedotus toimii kilpailun pääsponsorina ja tarjoaa ennen finaalia Master Class -tastingin. Viinimaistajaisen pitää Saksasta saapuva sommelier Peer Holm, jossa hän esittelee Saksan muut merkittävät rypäleet ajankohtaiskatsauksen kera.

Saksan Viinitiedotuksen ja Suomen Sommelierit ry:n yhteistyön avulla ylläpidetään ja kehitetään yhdistyksen jäsenten ammattiosaamista, sekä mahdollistetaan jäsenten valmistautumista alan kovatasoisiin kilpailuihin niin kotimaassa kuin maailmalla. Maanantaina 6.9.2021 pidettävän kilpailun voittaja sekä toiseksi sijoittunut edustavat Suomea Best Sommelier of Nordics 2021 -kilpailussa Reykjavikissa 25.-26.9.2021. Tänä vuonna valitaan myös yleisön suosikki. 

Lisäksi tilaisuudessa julkistetaan jälleen Suomen ravintoloiden ja viinibaarien parhaat viinilistat Star Wine Listin toimesta. Yksi listakategoria on myös Best German Wine List.

Maanantaista kilpailua on myös mahdollista seurata suorana lähetyksenä Suomen Sommelierit ry:n Facebook-sivuilla www.facebook.com/suomensommelierit/live_videos/

Saksassa tuotetuista viineistä yli 66% on valkoviinejä. Tuotannosta melkein 24% on Rieslingiä. Noin puolet maailman rieslingeistä viljellään Saksassa. Saksan koko viinintuotannosta lähes 70% on kuivia tai puolikuivia viinejä. Alan asiantuntijat pitävät saksalaisten viinien hinta-laatusuhdetta loistavana. Vuoden 2020 sato oli 8,5 miljoonaa hehtolitraa ja jälleen erittäin laadukas.

Saksan Viinitiedotuksen päämies on Saksassa sijaitseva Saksan Viini-instituutti eli Deutsches Weininstitut GmbH.  

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, 050-4001667, monika.halen@zaraband.fi,  www.saksanviinitiedotus.fi  

facebook.com/saksanviinit

Twitter ja Instagram: saksanviinit