4 annosta
mieto
maidoton, gluteeniton, lihaton
Sushiriisi neljään kulhoon
- 350 g (4 dl) sushiriisiä
- 5 dl vettä
Sushietikka
- 1 dl riisiviinietikkaa
- 3 1/2 rkl sokeria
- 1/2 rkl suolaa
Jokaiseen kulhoon
- 50 g marinoitua lohta/ graavikalaa/marinoitua tofua
- 2 retiisiä viipaleina
- pikkelöityjä kurkkuviipaleita
- vesikrassia tai versoja
- 1/4 avokado viipaleina
- mustia seesaminsiemeniä tai norileväsuikaleita
- garia eli sushi-inkivääriä
- soijakastiketta
1. Mittaa riisi kattilaan. Täytä kattila kylmällä vedellä ja kaada vesi pois. Toista, kunnes vesi on kirkasta. Valuta lopuksi riisi lävikössä.
Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmä vesi. Nosta kattila liedelle.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
3. Ota kattila pois liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla vielä noin 10 minuuttia. Sekoita sillä aikaa sushietikan ainekset keskenään.
4. Levitä riisi laakeaan vatiin ja mausta riisi etikkaseoksella. Jäähdyttele riisiä varovasti. Voit myös käyttää viuhkaa riisin jäähdyttämiseen.
5. Jaa huoneenlämpöinen sushiriisi neljään annoskulhoon. Lado riisille sektoreittain täyteaineita. Jos käytät tofua, sushikulho on vegaaninen.
6. Tarjoa gari-inkiväärin ja soijakastikkeen kanssa.
Viinisuositus:
Hedelmäinen, raikas Sekt, vivahteikas Silvaner.
esimerkiksi
Dr. Loosen Riesling Extra Dry, Mosel
Julius Silvaner Westhofener Rotenstein Organic, Rheinhessen
Luomu, vegaani