Kategoriat
Lehdistötiedotteet

Talk & Taste – Young, Dynamic Germany – Meet Generation Riesling

Ammattilaistilaisuus ke 2.11.2022. Saksan Generation Riesling esittäytyy ensi kertaa Suomessa keskiviikkona 2.11.2022 Korjaamolla.

GENERATION RIESLING VIERAILEE KORJAAMOLLA

Ammattilaistilaisuus ke 2.11.2022 Korjaamolla

FB-live klo 17.00

Saksan Generation Riesling esittäytyy ensi kertaa Suomessa keskiviikkona 2.11.2022 Korjaamolla. Saksasta saapuu viisi nuorta viininviljelijää kertomaan dynaamisesta järjestöstä, johon kuuluu noin 530 nuorta saksalaista viininviljelijää Saksan kaikilta laatuviinialueilta.

Tilaisuuteen Suomeen saapuneet nuoret GR-viinitilalliset:

  • Lena Endesfelder, Weingut Endesfelder, Mosel
  • Simon Schreiber, Weingut Schreiber, Rheingau
  • Sebastian Erbeldinger, Weingut Erbeldinger, Rheinhessen
  • Thomas Diehl, Weingut Diehl, Württemberg
  • Henning Mathern, Weingut Mathern, Nahe

Tilaisuudessa viiniasiantuntija Anniina Schreiner haastattelee nuoria heidän kokemuksistaan ja kuulumisistaan sekä heidän mietteitään moderniin viininviljelyyn. Haastattelu lähetetään myös FB-livenä:

FB-Live klo 17 Generation Riesling – tutustu nuoriin viininviljelijöihin Saksasta

Saksan Viinitiedotus tuo Generation Riesling tapahtuman jokaisen ulottuville suoraan Helsingin Korjaamolta. Osallistu ja kuule viiden nuoren saksalaisen viinintekijän mietteitä ja ajankohtaisia kuulumisia. Viiniasiantuntija Anniina Schreiner (Wineandbeyond.fi) haastattelee heitä Korjaamon stagella ja tapahtuma näkyy suorana lähetyksenä Facebookin livessä. Liven välityksellä voit myös esittää kysymyksiä. 

Livelähetys Saksan Viinit -facebook-profiilissa. Tallenne haastattelusta sekä lyhyt tunnelmavideo löytyy myös @saksanviinit youtube-kanavasta.

Saksasta tulevien nuorten tilallisten viinien lisäksi paikalla esitellään myös jo Suomen markkinoilla olevia GR-viinitilojen viinejä, joten tapahtumassa on yhteensä 15 nuoren viininviljelijän viinit kokeiltavana.

Tilaisuudessa on myös ”Drink Pink” -teeman mukaisesti ajankohtaisia Rosé-viinejä testattavana.

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, 050 400 1667, monika.halen@zaraband.fi

Saksan Generation Riesling on koulutettujen nuorten, alle 35-vuotiaiden viininviljelijöiden ryhmittymä, johon kuuluu noin 530 jäsentä Saksan eri laatuviinialueilta. Se on siten suurin nuorten viininviljelijöiden organisaatio maailmassa. Vuonna 2006 perustettu ryhmittymä tekee keskenään yhteistyötä sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Nimensä ryhmittymä on saanut Saksan johtavan rypäleen, Rieslingin, mukaan, toki he viljelevät paljon muitakin rypäleitä. Ryhmä on innovatiivinen, dynaaminen, intohimoinen ja kokeilunhaluinen. Heitä yhdistää myös tinkimättömyys, laatutietoisuus ja ekologiset arvot.