Resepti: Hotel Strand Inter-Continental
Maustemakkaralla täytetty jyväbroilerin rintafile,
ravioleja ja grillattua latva-artisokkaa
neljälle hengelle:
- 4 kpl jyväbroilerin rintafileitä
- pepperonimakkaraa
- valmiita ravioleja
- tuoreita tai marinoituja latva-artisokanpohjia
- oliiviöljyä
- ½ dl kermaa
- tuoreita yrttejä, esim. rakuuna, timjami
- tuoretta parmesaaniraastetta
Tee veitsellä rintafileen kylkeen viilto ja laita makkarapalat sisään. Paista yrteillä maustettu filee pannussa kypsäksi.
Kaada kerma kasariin ja kiehauta, lisää keitetyt raviolit ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Grillaa artisokan pohjat ja leikkaa rintafilee poikkisyyhyn kuvan osoittamalla tavalla.
Rakenna lautanen ja ripottele parmesaaniraastetta raviolien päälle.
Jos haluat, voit koristella annoksen tuoreilla yrtin oksilla.
Viinisuositus: valkoisen lihan ja vahvan makuisen makkaran kanssa sopii hyvin esimerkiksi puolikuiva tai jopa puolimakea Riesling. Kokeile myös Grauburgunderin kanssa.