Resepti: Ravintola Kanavaranta, keittiömestari Eero Mäkelä
- 1 tuulihattu
- 1 rkl kondiittorin kreemiä
- 1 pieni jäätelö- tai sorbettipallo
- 2 rkl sokeroitua mansikkasosetta
- 1-2 rkl vettä
- 3 mansikkaa
- 45 vadelmaa
- puna- ja mustaherukkaa tai karhunvadelmaa
Kondiittorin kreemi:
- ½ l maitoa
- 6 keltuaista
- 150 g hienoa sokeria
- 40 g maizenaa
- ½ vaniljatankoa
Ohenna mansikkasose vedellä ja tarkista sokeripitoisuus, sekoita sitten joukkoon marjat ja laita seos lautaselle.
halkaise tuulihattu, nosta pohja lautaselle ja sille lusikallinen kondiittorin kreemiä, kreemin päälle pallo jäätelöä tai sorbettia.
Sirota kannelle siivilän läpi tomusokeria ja nosta kansi jäätelön päälle.
Kondiittorin kreemi: Halkaise vaniljatanko, kaavi sisus ja laita maidon kanssa kasariin, kuumenna hitaasti kiehuvaksi.
Sekoita keltuaiset, sokeri ja maizena keskenään hyvin.
Kaada kuuma maito joukkoon, laita hellalle ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan puukauhalla sekoittaen. Kun massa on tullut selvästi paksuksi, hauduta sitä sekoittaen minuutin verran, ota pois, sekoita joukkoon 1 rkl voita ja laita ja laita astia kylmään veteen jäähtymään. Poista lopuksi vaniljatanko massasta.
Viinisuositus: makeat jälkiruokaviinit, kuten Auslese,
Beerenauslese, Eiswein tai Trockenbeerenauslese.