4 annosta
mieto
laktoositon, lihaton (gluteeniton)
Taikina
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja tai gluteenittomia vaaleita jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- 1 3/4 dl jääkylmää vettä
Tempura-ainekset
- 8 -12 jättirapua koristepyrstöllä
- 8 silakkafileetä
- 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia vaaleita jauhoja
- 8 siitakesientä
- 1 paprika
- 8 viipaletta munakoisoa
Uppopaistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Tentsuyu-kastike
- 2 dl dashia (vettä + kombulevää) tai mietoa kanalientä
- 1/2 dl soijaa
- 2 rkl riesling-viiniä
- 1 1/2 rkl sokeria
- (1 rkl raastettua inkivääriä, raastettua retikkaa)
1. Paloittele puhdistetut kasvikset suupaloiksi.
2. Kiehauta Tentsuyu-kastikkeen ainekset.
3. Sekoita taikina-ainekset keskenään, mutta älä vatkaa voimakkaasti.
4. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Kasta tempura-aineksia taikinassa ja paista öljyssä pari palaa kerrallaan. Aloita paistaminen kasviksista. Jauhota jättiravut ja silakat kevyesti ennen taikinaan kastamista. Nosta ruskistuneet palat öljystä ja valuta talouspaperilla.
5. Tarjoa kuumina tentsuyu-kastikkeen kanssa. Kastikkeeseen voi lisätä raastettua inkivääriä ja retikkaa.
Viinisuositus:
Kuiva hedelmäinen Riesling, punaisen marjainen rosé, kevyt tyylikäs Spätburgunder.
Esimerkiksi:
Carl Loewen Varidor Riesling, Mosel
Burgerspital Steren Rosé, Franken
Dautel Spätburgunder, Württemberg