Kategoriat
Reseptejä

Tempura

4 annosta
mieto
laktoositon, lihaton (gluteeniton)

Taikina

  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja tai gluteenittomia vaaleita jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 1 3/4 dl jääkylmää vettä

Tempura-ainekset

  • 8 -12 jättirapua koristepyrstöllä
  • 8 silakkafileetä
  • 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia vaaleita jauhoja
  • 8 siitakesientä
  • 1 paprika
  • 8 viipaletta munakoisoa

Uppopaistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Tentsuyu-kastike

  • 2 dl dashia (vettä + kombulevää) tai mietoa kanalientä
  • 1/2 dl soijaa
  • 2 rkl riesling-viiniä
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • (1 rkl raastettua inkivääriä, raastettua retikkaa)

1. Paloittele puhdistetut kasvikset suupaloiksi.

2. Kiehauta Tentsuyu-kastikkeen ainekset.

3. Sekoita taikina-ainekset keskenään, mutta älä vatkaa voimakkaasti.

4. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Kasta tempura-aineksia taikinassa ja paista öljyssä pari palaa kerrallaan. Aloita paistaminen kasviksista. Jauhota jättiravut ja silakat kevyesti ennen taikinaan kastamista. Nosta ruskistuneet palat öljystä ja valuta talouspaperilla.

5. Tarjoa kuumina tentsuyu-kastikkeen kanssa. Kastikkeeseen voi lisätä raastettua inkivääriä ja retikkaa.

Viinisuositus:

Kuiva hedelmäinen Riesling, punaisen marjainen rosé, kevyt tyylikäs Spätburgunder.

Esimerkiksi:
Carl Loewen Varidor Riesling, Mosel

Burgerspital Steren Rosé, Franken

Dautel Spätburgunder, Württemberg