Kategoriat
Arkisto

The Best Sommelier of Finland 2020 sponsored by Wines of Germany

Suomen Paras Sommelier 2020 –kilpailu pidetään 31.08.2020 Katajanokalla

Lehdistötiedote 21.8.2020 (muok.26.8.20)

Suomen Sommelierit ry:n SM-kilpailu pidetään maanantaina 31.08.2020 Wanhassa Satamassa Helsingin Katajanokalla. Kolme kilpailijaa mittelöi Suomen Paras Sommelier 2020 -tittelistä. Saksan Viinitiedotus palkitsee voittajan syväluotaavalla opintomatkalla yhdessä sovittuna ajankohtana Saksan viinialueille.

Ennen finaalia Master of Wine Pasi Ketolainen pitää tilaisuudessa Saksan Viinitiedotuksen Pinot Noir – ajankohtaiskatsauksen tastingin kera. Saksa on maailman kolmanneksi suurin Pinot Noir -viljelijä Ranskan ja USA:n jälkeen lähes 12 000 hehtaarilla. Suurin osa Saksan punaviineistä valmistetaan kyseisestä rypäleestä.

Pinot Noirilla – saksaksi Spätburgunder – on pitkät perinteet Saksan maaperällä, sillä sitä on viljelty Saksassa jo 800-luvulta lähtien kiitos Kaarle III:n eli Kaarle Paksun. Saksassa Spätburgunderista valmistetaan omaperäisiä, omia makuvivahteita sekä -nautintoja tarjoavia viinejä ja sitä kautta monipuolistetaan Pinot Noir -tarjontaa. Nykyiset makutrendit sekä skandinaavinen keittiö suosivat Spätburgunder-tyyppisiä, hieman kevyempiä viinejä.

Saksan Viinitiedotuksen ja Suomen Sommelierit ry:n yhteistyön avulla ylläpidetään ja kehitetään yhdistyksen jäsenten ammattiosaamista, sekä mahdollistetaan jäsenten valmistautumista alan kovatasoisiin kilpailuihin niin kotimaassa kuin maailmalla. Maanantaina 31.8.2020 pidettävän kilpailun voittaja edustaa Suomea EM-kisoissa maaliskuussa Kyproksella.

Saksan viinit ovat tunnettuja raikkaudestaan ja ryhdikkyydestään ja erityisesti Rieslingin menestys on jo monen vuoden ajan ollut nousujohteista. Alan asiantuntijat pitävät viinien hinta-laatusuhdetta erittäin hyvänä. Vuoden 2019 sato oli laadultaan erittäin hyvä joskin normaalia keskimääräistä pienempi noin 8,4 miljoonalla hehtolitralla.

Saksassa tuotetuista viineistä yli 66% on valkoviinejä. Tuotannosta melkein 24% on Rieslingiä. Noin puolet maailman rieslingeistä viljellään Saksassa. Saksan koko viinintuotannosta lähes 70% on kuivia tai puolikuivia viinejä.

Saksan Viinitiedotuksen päämies on Saksassa sijaitseva Saksan Viini-instituutti eli Deutsches Weininstitut GmbH.

 

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, 050-4001667, monika.halen@zaraband.fi, www.saksanviinitiedotus.fi

facebook.com/saksanviinit
Twitter ja Instagram: saksanviinit