Resepti: Ravintola Palace
neljälle hengelle:
- 4 kpl broilerin rintafileitä
- 100 g valkosipulilla ja yrteillä maustettua tuorejuustoa
- suolaa
- valkopippuria
- 100 g selleriä
- 100 g porkkanaa
- 100 g purjoa
- 2 dl Riesling-viiniä
- 1 ½ dl creme fraichea
- ½ tl arrow-juurijauhoa (tai vehnäjauho-voi seos)
- 1 tl kirveliä
- 2 dl basmati -riisiä
Nuiji broilerin rinnat kevyesti ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Levitä niiden pintaan yrtti-tuorejuustoa ohut kerros. Kierrä rinnat rullalle ja kiinnitä cocktail-tikulla. Suikaloi vihannekset ja laita kääryleet niiden päälle. Kaada viini kasariin. Anna hautua kannen alla kypsäksi.
Kaada jäljellä oleva liemi pieneen kattilaan ja suurusta se veteen liuotetulla arrow-juurijauholla tai vehnäjauho-voi seoksella. Paranna creme fraichella ja mausta kirvelillä ja tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Kaada takaisin kääryleiden päälle.
Tarjoa lisänä esim. Basmati-riisiä ( 1 osa riisiä / 2 osaa vettä).
Viinisuositus: valkoisen lihan ja creme fraichen kanssa yhdistyvät hyvin esim. puolikuiva Riesling.