Kategoriat
Reseptejä

Tuorejuustolla täytettyä kananpojanrintaa

Resepti: Ravintola Palace

neljälle hengelle:

  • 4 kpl broilerin rintafileitä
  • 100 g valkosipulilla ja yrteillä maustettua tuorejuustoa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 100 g selleriä
  • 100 g porkkanaa
  • 100 g purjoa
  • 2 dl Riesling-viiniä
  • 1 ½ dl creme fraichea
  • ½ tl arrow-juurijauhoa (tai vehnäjauho-voi seos)
  • 1 tl kirveliä
  • 2 dl basmati -riisiä

Nuiji broilerin rinnat kevyesti ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Levitä niiden pintaan yrtti-tuorejuustoa ohut kerros. Kierrä rinnat rullalle ja kiinnitä cocktail-tikulla. Suikaloi vihannekset ja laita kääryleet niiden päälle. Kaada viini kasariin. Anna hautua kannen alla kypsäksi.

Kaada jäljellä oleva liemi pieneen kattilaan ja suurusta se veteen liuotetulla arrow-juurijauholla tai vehnäjauho-voi seoksella. Paranna creme fraichella ja mausta kirvelillä ja tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Kaada takaisin kääryleiden päälle.
Tarjoa lisänä esim. Basmati-riisiä ( 1 osa riisiä / 2 osaa vettä).

Viinisuositus: valkoisen lihan ja creme fraichen kanssa yhdistyvät hyvin esim. puolikuiva Riesling.