- 300 g tuorejuustoa
- 200 g maitorahkaa
- 4 keltuaista
- 3 dl maitoa
- 180 g sokeria
- 6 liivatelehteä
- 3 dl kuohukermaa
- vähän vanilliinia
Lakkakastike
- 300 g lakoista tehtyä sosetta
- 125 g sokeria
- vettä
Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyvin.
Kiehauta maito ja kaada se koko ajan sekoittaen keltuaisseokseen
Laita seos kasarissa hellalle, kuumenna sekoittaen, kunnes se hieman saostuu. Älä anna kiehua.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia, purista niistä liika vesi ja lisää ne kuumaan maito-keltuaisseokseen. Mausta vanilliinilla ja jäähdytä miedon haaleaksi.
Sekoita keskenään hovijuusto ja rahka sileäksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi
Vatkaa maito-munamassa juusto-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita siihen lopuksi vatkattu kerma ja laita pieniin, vetoisuudeltaan 1-1,5 dl:n annosvuokiin. Hyydytä kylmässä.
Lakkakastike: Jauha lakat monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa ja purista siivilän lävitse.
Sekoita soseeseen sokeri ja ohenna kiehautetulla, jäähdytetyllä vedellä haluamaasi paksuuteen.
Viimeistely: Kasta vuoka lämpimään virtaavaan veteen, ravista kevyesti kädessä jolloin se irtoaa vuoasta. Aseta lautasen toiseen reunaan. Peitä toinen reuna lautasesta lakkakastikkeella.
Tee voipaperista tötterö ja laita siihen löysää vuolukermaa, vedä kastikkeen yli siksak-kermanauhaa ja vedä lopuksi pienellä veitsellä poikkisuunnassa koristeet. Koristele sitruunamelissan lehdillä ja muutamalla lakalla.
Viinisuositus: Beerenauslese, Eiswein, Trockenbeerenauslese -jälkiruokaviinit.