Kategoriat
Reseptejä

Unelmankeveä Viini-Spritzerkakku

Heidi Saartomaa

20cm irtopohjavuokaan

Sokerikakkupohja:

  • 2 munaa
  • 1dl sokeria
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 2dl vispikermaa
  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 munanvalkuainen
  • 1 lime
  • 1 sitruuna
  • 40g tomusokeria
  • 1rkl vaniljasokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 0,5dl Torres Natureo alkoholitonta valkoviiniä
  • 0,5dl Spritea

Viinihyytelö:

  • 1dl Torres Natureo alkoholitonta valkoviiniä
  • 1 liivatelehti

Koristeluun:

  • Vihreitä viinirypäleitä
  • Mintunlehtiä
  • Limesiivuja

Ohje:

Aloita valmistus pohjasta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, Siivilöi joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 20cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja paista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Jäähdytä pohja kunnolla.

Irrota vuoasta reunat ja puhdista, sekä kuivaa ne. Leikkaa kakkupohjasta ”kansi” n. 0,5cm matkalta irti ja aseta loput pohjasta tarjoilualustalle. Sekoita keskenään viini ja sprite. Ota puolet sivuun ja kostuta sillä kakkupohja. Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla tai reunakalvolla ja aseta pohjan ympärille.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan. Pese sitruuna, sekä lime, raasta kuoret ja purista hedelmistä mehut. Vaahdota kerma ja lisää siihen sokerit. Lisää tuorejuustot, kuoriraasteet, sekä mehut. Vaahdota erillisessä kulhossa munanvalkuainen ja kääntele varovasti täytteen joukkoon. Kuumenna loppu viini-spriteseos ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja siirrä hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Laita viinihyytelön liivate likoamaan. Kuumenna viini ja sulata siihen liivatelehti. Vuoraa pieni lasinen vuoka kelmulla ja kaada liemi siihen. Siirrä kylmään hyytymään n. 1-2 tunniksi. Kumoa hyytelö leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä.

Irroita vuoan reunat kakun ympäriltä. Poista leivinpaperi tai reunakalvo. Koristele kakku vihreillä viinirypäleillä, viinihyytelöllä, limesiivuilla, ja mintunlehdillä.