Kategoriat
Reseptejä

Viinipossu

kotitila.fi

Ainekset 3-4:lle henkilölle

⦁ 1 kg Mangalitza Kassleria (Kohonen Farm)
⦁ 2 rkl Etelän Tasangon Provenzal-mausteöljyä
⦁ 2 dl saksalaista Silvaner-valkoviiniä
⦁ 2 rkl valkoviinietikkaa
⦁ 2 dl Malmgårdin 3 viljariisiä
⦁ n. 8 dl Sooci Sienilientä
⦁ 1+1 luomusipulia
⦁ 2+1 luomuporkkanaa
⦁ 3 dl Sooci Vaaleaa Kastikepohjaa
⦁ vihersalaattia
⦁ versomixiä koristeeksi
⦁ mustapippuria
⦁ suolaa
⦁ paistinarua

Leikkaa laardista pala paistinpannulle ja ala lämmittämään hissukseen. Leikkaa ylimääräinen laardi talteen, sitä on Mangalitzassa reippaasti. Laardin voi myös kuutioida sopiviksi paloiksi ja pakastaa.

Levitä kasslerin toiselle puolelle Proventzal-mausteöljyä, suolaa ja pippuria. Sido liha rullaksi niin, että öljy ja mausteet jäävät sisään. Paista sulaneessa laardissa lihaan väriä kauttaaltaan. Säästä pannurasva.

Valitse sopiva uunivuoka, johon liha mahtuu, mutta ylimääräistä tilaa ei jää hirveästi (leipävuoka on hyvä). Laita liha pohjalle, lorauta viini, desi vettä ja viinietikka päälle. Halkaise porkkana ja sipuli viiniliemeen. Laita folio päälle ja 125C uuniin pariksi tunniksi. Käännä lihaa välillä.

Tähtää viljariisi siihen kun liha alkaa olemaan valmis: Kuutio sipuli hyvin hienoksi ja kaksi porkkanaa pieneksi nopaksi. Kuullota sipulit pannurasvassa. Lisää viljariisi ja porkkanat. Kuullota jälleen hetki ja ala lisäillä sienilientä pari desiä kerrallaan. Hauduta välillä kannen alla ja pyörittele. Aina kun vilja alkaa kuivua, lisää lientä. Valmistusaika noin 20 minuuttia.

Kun possu on valmis, irrota narut ja pyöritä foliokääreeseen huilaamaan. Jätä kääre jäähtyvään uuniin.

Siivilöi viinipossun paahtoliemi kastikekattilaan ja keitä reilulla lämmöllä niin, että lientä on enää desi jäljellä. Rasva saa jopa hiukan paahtua. Lisää kattilaan vaaleaa kastikepohjaa, kiehauta ja vispaa hyvin kuohkeaksi. Tarkista maku.
Nosta possu uunista ja leikkaa poikkisyyhyn kiekoiksi. Asettele viljariisi tarjoiluastiaan ja possu sen päälle. Koristele versomixillä. Tarjoa kumppaniksi kastiketta sekä vihersalaattia.

Viinisuositus: Saksalainen Silvaner, esimerkiksi vanhoista köynnöksistä tehty Brennfleck Sulzfelder Sonnenberg Silvaner Alte Reben.