Kategoriat
Arkisto

Winemaker stories: Volker Raumland – “the pope of Sekt”!

“We love the complexity of each single year and we want to communicate that each cuvée has the influence of the vintage.” – Volker Raumland.

Kevään kunniaksi esittelemme tällä kertaa kuohuviinitilan Sektgut Raumlandin Rheinhessenin alueelta. Saksalaiset ovat aina mielellään tuottaneet ja nauttineet kuohuvia, ja onhan moni samppanja-alueen tunnettu talo saksalaista alkuperää. 

Nyt tälläkin saralla puhaltaa Saksassa uusia tuulia. Ennen kuohuviinit eli Sektit syntyivät yhtenä tuotteena muiden joukossa tai sivutuotteena varsinaiselle viinituotannolle, mutta nykyään Saksasta löytyy viinitiloja, jotka yksistään ja ainoastaan panostavat laadukkaisiin, käsityönä tehtyihin kuohuviineihin.

Vuonna 1984 perustetun Sektgut Raumland Volker Raumlandin johdolla on ollut tämän aallon edelläkävijä luomassa laadukkaiden saksalaisten Sektien (kuohuviinien) kansainvälistä mainetta. Raumland oli myös ensimmäinen kuohuviinitila, joka hyväksyttiin VDP-järjestöön 2019. Volker Raumland myös johtaa Verband Traditioneller Sektmacher –järjestöä.

Ja Raumlandia on seurannut moni muu viinitilallinen, joka intohimoisesti fokusoi ainoastaan saksalaisiin, laadukkaisiin kuohuviineihin, eli Sekteihin.

Ole hyvä – malja Volker Raumlandin tarinalle.

Lue lisää