Kategoriat
Arkisto

Winemaker Stories: Weingut Wittmann

“Vines in balance. Wines in balance. Winemaker in balance.“ – Philipp Wittmann.

Tällä kertaa esittelemme Weingut Wittmannin Rheinhessenistä.

Tälläkin viinitilalla on pitkä historia: 350 vuotta 15 sukupolven voimin. Rieslingiin fokusoivaa Wittmannin viinitilaa johtaa nykyään Philip Wittmann vaimonsa Eva Clüsserathin kanssa. Eva puolestaan myös johtaa maineikasta Ansgar Clüsserathin viinitilaa Moselilla. Joten tässä on todellakin osaaminen kohdannut osaamisen.

Wittmann on toiminut edelläkävijänä luomuviljelyssä. Viinitila siirtyi luomuun jo 80-luvulla, ja biodynaamisuus on yksi viinitilan vahvoista johtotähdistä.

Biodynaamisuus ei ole kuitenkaan ainut asia, missä viinitila on ollut murroksen aikaansaaja. Pari vuosikymmentä sitten Saksan suurimman laatuviinialueen Rheinhessenin viinejä väheksyttiin. Tuolloin ryhmä nuoria, kunnianhimoisia viinintekijöitä ryhtyi yhteisesti nostamaan rimaa Rheinhessenin laadukkaista viineistä ja kovalla työllä saattoi alueen takaisin viinimaailman kartalle.

Nämä nuoret, jotka hiljattain olivat ottaneet viinitilat isiltään ja äideiltään haltuun, olivat Philipp Wittmann, Klaus Peter Keller, Carolin Kühling-Gillot sekä Hans-Oliver Spanier. He perustivat 2002 “Message In A Bottle” -ryhmän, joka kannusti alueen nuorten viininviljelijöiden välistä yhteistyötä ja tiedon jakelua sekä viininvalmistajien mentorointia. ”Message in a Bottle” oli katalysaattori Rheinhessenin renessanssille alueen laatuviinien esille tuomiseksi.

Weingut Wittmann Rheinhessenistä – Ole hyvä!