4 annosta
mieto
laktoositon, gluteeniton
- 600 g broilerin rintafileetä
- 1 dl (gluteenitonta) soijaa
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 rkl muscavadosokeria
- 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 rkl sakea tai riesling-viiniä
1. Kiehauta soija ja mausteet. Lisää viini, anna jäähtyä.
2. Leikkaa broilerin rintafileet peukalonpäänkokoisiksi paloiksi. Anna maustua liemessä pari tuntia.
3. Pujota palat puisiin varrastikkuihin. Grillaa tai paista välillä liemellä valellen. Jos haluat, voit lisätä vartaisiin myös muita vihanneksia, esimerkiksi purjoa tai paprikaa.
4. Tarjoa puolikuivattujen kirsikkatomaattien ja keitetyn riisin kanssa.
Puolikuivatut kirsikkatomaatit
4 annosta
vegaaninen, gluteeniton
- 500 g kirsikkatomaatteja
- 1 tl sormisuolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 1/2 dl neitsytöljyä
- 1 rkl Provencen yrttiseosta
1. Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Halkaise kirsikkatomaatit ja laita tomaatit uunivuokaan. Pirskottele päälle hieman öljyä. Ripottele suolaa, pippuria ja sokeria päälle. Lisää yrttiseos.
2. Kuivata tomaatteja uunissa noin 4 tuntia.
Viinisuositus:
Keskitäyteläinen marjaisa Spätburgunder, hedelmäinen Grauburgunder.
Esimerkiksi:
Becker Family Pinot Noir, Pfalz
Klumpp Grauburgunder, Baden