Saksan Spätburgunder / Pinot Noir -viikko 20.–25.10.2025
Saksan Viinitiedotus järjestää lokakuun lopussa kuudetta kertaa Saksan Pinot Noir -viikon yhdessä suomalaisten ravintoloiden ja viinibaarien kanssa. Viikolle osallistuvat mestat tarjoilevat riista-ajan herkkujaan kyseisen elegantin punaviinin pariksi. Viikon aikana on jälleen runsasta ja monipuolista tarjontaa.
Ota siis tilaisuudesta vaarin, suuntaa Saksan Pinot Noir -viikolle osallistuvaan ravintolaan ja nauti siellä sinua varten loihdituista herkuista ja ohjelmasta, kuten viinitastingeistä. Itse asiassa tamperelainen Ravitsemisliike Aisti aloittaakin Saksan Pinot Noir -viikon jo heti lokakuun alusta erikoismenullaan ja jatkaa koko kuukauden ajan. Löydät koko ravintolalistauksen alempana sivuilla.
Teemaviikot vahvasti esillä somessa
- Facebookissa Saksan Viinit
- Instagramissa @saksanviinit
Kerromme sosiaalisessa mediassa lähemmin ja yksityiskohtaisemmin ravintoloiden tapahtumista ja tarjonnasta. Somessa jokainen voi myös jakaa kokemuksiaan sekä kuviaan käyttäen #SaksanPN2025.
Arvonta
Seuraa some-kanaviamme @saksanviinit ja osallistu syksyn arvontaan Instagramissa @saksanviinit 6.10.2025 alkaen. Arvomme osallistuneiden kesken kaksi lahjakorttia, Decanter.fi -kauppaan.
Osallistu siis ystäväsi kanssa! Tästä pian lisää Instagramin puolella!
Onnea matkaan – Prost! 🥂
Pöydät notkuvat jälleen herkuista seuraavissa 19 viinibaarissa ja ravintolassa paikkakunnittain:
Helsinki
Dagmar Bistro & Winebar
Murun Viinibaari
Viinibaari Apotek
Ravintola Bronda
Ravintola Carelia
Ravintola Zinnkeller
The Grand Bar & Grill
Kotka
Ravintola Vausti
Viinibaari Jolla
Kouvola
Ravintola Holvi
Ravintola Huvilla
Ravintola Olé
Kuopio
Musta Lammas
Maarianhamina
Telegrafens Vinbar Ab
Pori
Vinko
Tampere
Bistro C
Ravitsemisliike Aisti
Viinibaari Airo
Viinibaari Vinni
Voit myös osoittaa taitosi mestarikokkina ja kokata kotona ravintolatasoinen riista-ateria seurueellesi, joka toimii loistavasti Alkosta ostetun Saksalaisen Pinot Noirin kanssa, reseptejä löytyy https://www.saksanviinitiedotus.fi/resepteja
Spätburgunder = Saksan Pinot Noir
Saksa kuuluu nykyään laadukkaiden ja eleganttien punaviinien tuottajamaihin. Punaviinien osuus koko tuotannosta on noin kolmannes ja noin 11 500 hehtaarillaan Pinot Noir punaisista rypäleistä suostuin. Saksa on kolmanneksi suurin Pinot Noir -tuottajamaa Ranskan ja USA:n jälkeen.
Nykyiset makutrendit sekä skandinaavinen keittiö ovat kevyemmälle, elegantille Spätburgunderille loistavia kumppaneita. Enää ei välttämättä haluta vain tuhteja, tanniinisia punaviinejä, vaan modernin ja kevyemmän keittiön kumppaniksi suositaan usein myös kevyempiä viinejä. Esimerkiksi juuri riistalle Spätburgunder on oivallinen. Mikäli kaipaat vaihtelua ja uusia makuja, niin kokeile kokata aasialaisittain.
Spätburgunderilla on pitkät perinteet Saksan maaperällä, sillä sitä on viljelty Saksassa jo 800-luvulta lähtien kiitos Kaarle III:n eli Kaarle Paksun.
Rypälettä viljellään nykyään kaikilla Saksan 13 laatuviinialueella. Eri alueiden maaperät mahdollistavat omaperäisten, erilaisia makuvivahteita sekä -nautintoja tarjoavien viinien tuotannon ja sitä kautta monipuolistetaan kansainvälistä pinot noir -tarjontaa.
Rypäleenä Pinot Noir on herkkä diiva, jota on vaativampi viljellä, koska se tarvitsee pidemmän kypsymisajan. Kypsyessään rypäle altistuu helposti eri sairauksille, sillä se on ohutkuorinen ja sen tertut ovat tiiviitä.
Rypäleen saksalainen nimi on itse asiassa varsin looginen, sillä Spät viittaa myöhäiseen korjuuseen ja Burgunder siihen, että rypäle on alkujaan Burgundista kotoisin. Saksassa käytetyt rypäleet ovat kuitenkin omia mutaatioita. Rypäleen ”Pinot Noir ” -nimeä käytetään usein vientimarkkinoille suunnattaessa.
Lisätietoja:
Saksan Viinitiedotus
Monika Halén
puh. 040-595 5586
monika.halen@zaraband.fi
www.saksanviinitiedotus.fi
Lisätietoja kampanjasta:
www.saksanviinitiedotus.fi
facebook.com/saksanviinit
Instagram @saksan viinit
Kuvapankkiosoite:
saksanviinitiedotus.fi/kuvapankki