Kategoriat
Arkisto

Odotetut Riesling & Co -Viikot toukokuussa 2022

Kevään herkullisin ravintolatapahtuma tuo jälleen rapsakat saksalaiset viinit mukanaan. Kevään kunniaksi Saksan Viinitiedotus järjestää yhdessä suomalaisten ravintoloiden kanssa toukokuussa 2022 Saksan Riesling & Co -Viikot.

Kevään herkullisin ravintolatapahtuma tuo jälleen rapsakat saksalaiset viinit mukanaan.

Kevään kunniaksi Saksan Viinitiedotus järjestää yhdessä suomalaisten ravintoloiden kanssa toukokuussa 2022 Saksan Riesling & Co -Viikot. Kampanjaan osallistuu noin 70 suomalaista huippuravintolaa ja viinibaaria 20 paikkakunnalta.

Vuosi 2022 on keväisten perinnepirskeiden 12. vuosi. Kampanjassa painottuvat kaksi viikkoa 9.-22.5.2022. Moni ravintola toteuttaa kuitenkin viikot koko toukokuun ajan ja toiset sitäkin pidempään, jolloin myös juhlimme niitä pidempään.

Viiniharvinaisuuksia, tastingejä ja herkullisia ravintolaelämyksiä

Herkkusuille ja elämyksiä janoaville on jälleen suunnitteilla upeita makuelämyksiä, erikoisviinejä ja menuita, tastingejä yms. Kotisivuilta www.rieslingviikot.fi kertovat, mitkä ravintolat paikkakunnittain ovat mukana sekä mitä erityistä juuri he tarjoavat. Monet ravintolat ovat hankkineet erityisesti viikkoja varten viiniharvinaisuuksia valikoimiinsa esimerkiksi oman maahantuontinsa kautta. Sivuilta löytyy myös tuonnempana tietoa siitä, mistä ravintolasta mikäkin saksalainen mielitietty viinitila löytyy. Sivuja päivitetään pitkin kevättä.

www.rieslingviikot.fi -sivuilta löytyy muun muassa ajankohtaista-osio, missä ja milloin Saksan viineihin liittyviä teemamuotoisia tastingejä järjestetään.

Ravintoloissa kevään herkut esillä

Viikoilla on tarjolla suussa sulavia aterioita yhdistettyinä upeisiin rieslingeihin, mutta myös muita raikkaita saksalaisia viinejä. Saksalaiset Rieslingit sopivat kuin nakutettu kevään herkkujen, kuten parsa- ja kala-aterioiden tai aasialaisten ruokien kumppaniksi. Suosiota kasvattavat myös Weiss- ja Grauburgunderit sekä Silvaner, joka on perinteisesti ollut saksalaisten parsaviini. Saksalaiset hieman kevyemmät punaiset kuten pehmeä Spätburgunder, eli Pinot Noir, tai Lemberger, sopivat punaista vaihtoehtoa hamuavalle. Tiedossa on siis oikea makunautintojen kavalkadi.

Teemaviikot ovat vahvasti läsnä somessa #rsviikot2022

Kerromme sosiaalisen median kautta lähemmin ja yksityiskohtaisemmin ravintoloiden tapahtumista, joten niitä kannattaa seurata. Asiakkaat voivat jakaa kokemuksiaan sekä kuviaan sosiaalisessa mediassa käyttäen aihetunnistetta #rsviikot2022.

Viikkoihin liittyy myös perinteinen kuvakilpailu Instagramissa, josta kerromme myöhemmin keväällä tarkemmin. Myös tänä vuonna arvotaan 10 lahjakorttia arvoltaan 100 euroa/kpl käytettäviksi viikoille ilmoittautuneisiin ravintoloihin. Näin olemme kaikki mukana tukemassa ravintoloita vaikean kauden jälkeen.

Kampanjaan osallistuvat ravintolat paikkakunnittain

Kampanjassa uusien ravintoloiden nimet ovat lihavoituna.

www.rieslingviikot.fi/kaupungit/ -sivuilta löytyy kaupungeittain ravintolat, ja ravintolan nimen alta heidän erityistarjontansa viikkojen aikana. Sivuilta löytyy myös ravintoloittain lista saksalaisista viinitiloista, joita heillä on tarjolla.

Espoo: Villa Lilla

Helsinki: Boulevard Bar & Seafood, Bronda, Burgers & Wine, Grape Wine Bar, Hotel Ax, Hotel Katajanokka, Hotel Mestari, Hotel Rantapuisto, Ravintola Passio, Ravintola Aito, Ravintola Finnjävel, Ravintola Hausman, Ravintola Nokka, Ravintola Sue Ellen, Ravintola Zinnkeller, Restaurant Farang, Restaurant Gaijin, Restaurant W30, Vinkkeli sekä kaupungin viisi Sushibar&Wine -ravintolaa. (24 ravintolaa)

Vantaa: Deluxe Burger & Pizza

Hyvinkää: Hotel Sveitsi

Kokkola: Olivette Wine & Bar Boutique

Kotka: Ravintola Vausti

Kouvola: Kymin huvila sekä Ravintola Olé

Kuopio: Musta Lammas

Lahti: Bistro Kokka, Bistro Popot, Ravintola Roux, Taivaanranta Grill & Distillery, Wine Café Olavi (5 ravintolaa)

Lappeenranta: ravintola Wolkoff ja Wolkoff Wine & Beer Cellar

Mikkeli: Bistro Holvi ja Dom Mikkeli

Mänttä: Viinitupa Vuorenmaja

Oulu: Winebar Kurkela

Pori: La Copa Tapas & Wine

Savonlinna: Spahotel Casino

Seinäjoki: ravintola Juurella

Tampere: Bistro Kattila, Gastropub Tuulensuu, Ravinteli Bertha, Ravintola C, Ravintola Henriks, Ravintola Näsinneula, Ravitsemisliike Aisti, Sasor Restaurant & Winebar (8 ravintolaa)

Turku: Ravintola Kakolanruusu, Ravintola Karu, Ravintola Mami, Ravintola Nobi, Ravintola Siro, Ravintola Tenlén, Ravintola Viinille, Roster Turku, The Tasting Room sekä Viinibaari Vinho (10 ravintolaa)

Varkaus: Hotel Oscar

Vierumäki: Jatkoaika Bar sekä Ravintola V.

Lisätietoja:

Saksan Viinitiedotus
Monika Halén
puh. 040-595 5586
monika.halen@zaraband.fi

Lisätietoja kampanjasta:

www.rieslingviikot.fi
facebook.com/rieslingteemaviikot
facebook.com/saksanviinit
www.instagram.com/saksanviinit/
twitter.com/saksanviinit

Kuvapankki

www.saksanviinitiedotus.fi/kuvapankki

Taustaa – saksalaiset rypäleet

Saksalaiset rypäleet ovat tunnettuja raikkaudestaan ja hapokkuudestaan ja sopivat loistavasti skandinaavisen keittiön ja eri aterioiden, kuten esimerkiksi kasvis- ja kala-aterioitten tai aasialaisten ruokien, seuraksi.

Viinintuotannosta valkoviinejä on noin 67 prosenttia ja 33 prosenttia tuotannosta on punaviinejä, etupäässä pinot noireja. Saksan koko viinintuotannosta noin 70 % on kuivia tai puolikuivia viinejä.

Riesling onkin saksalaisten oma rypäle ja käyntikortti maailmalla. Noin puolet maailman Riesling-viljelyalueista sijaitsee Saksassa. Maailman suurin Riesling-viljelylle omistettu alue on Pfalz, kun taas jyrkimmät viininviljelyrinteet sijaitsevat maailmankuulun Mosel-joen varrella. Riesling-viinin tuntomerkkejä ovat raikas omena ja kypsä persikka sekä jalohomeen hunajainen vivahde. Riesling soveltuu erittäin hyvin myös kellarisäilytykseen.

Riesling-rypäleellä on mielenkiintoinen tarina ja kiehtova historia, joka yltää 1400-luvulle. Tuolloin myös saksalaisia viinejä tuotiin Suomeen, Raaseporin ja Turun linnaan. Rieslingin syntymäpäivää juhlitaan maaliskuun 13.päivänä, jolloin se on mainittu kauppakirjassa vuonna 1435.

Saksassa tuotetuista viineistä rieslingejä on noin 24 prosenttia, eli melkein neljännes.

Lue lisää saksalaisista viinirypäleistä

Viime vuosien viinisadot

Ilmastonmuutos ja vaihtelevat sääolosuhteet tuottavat viljelijöille usein varsinaista päänvaivaa, näin myös vuonna 2021. Vuoden 2021 sadosta povataan kuitenkin laadultaan hyvää ja määrältään suhteellisen normaalia, noin 8,7 miljoonaa hehtolitraa. Samaten vuoden 2020 viinisato on laadultaan erittäin hyvä 8,5 miljoonalla hehtolitrallaan.