Kategoriat
Arkisto

Onneksi olkoon Riesling 13.3.2019! – Riesling-kakkukilpailun finalistit on valittu!

Tiedote 11.3.2019

  • Kilpailuun osallistuneet kauniit kakut voi nähdä https://www.instagram.com/saksanviinit/
  • Finalistien joukosta valitaan voittaja ja synttäreitä juhlitaan 13.3.2019
  • Saksan Rieslingistä löytyy ensimmäinen virallinen merkintä 13.3.1435

Saksan Viinitiedotuksen helmikuussa järjestämään Riesling-kakkukilpailuun lähetettiin upeita kakkuja, kuten ruusu- mansikka- ja juustokakkuja – kiitoksia niistä. Kakkukilpailun satoa voi tarkastella instagramissa osoitteessa https://www.instagram.com/saksanviinit/

Kakkukilpailuun tuli lähettää resepti ja kuva luomuksestaan. Tuomaristo on ruokatoimittaja Tiina Rantasen johdolla käynyt kakkukilpailun satoa läpi. Tuomaroinnissa on reseptien ja herkullisuuden lisäksi huomioitu ulkonäkö, se kun on puoli ruokaa. Myös reseptiikkaa testattiin.

Tuomarointitehtävä ei ollut helppo. Riesling-kakuista löytyi yhtälailla yksinkertaisuutta ja kauneutta kuin myös makujen ilotulitusta. Tässä tuomariston mietteitä kolmesta finalistista:

Riesling-hunajainen sitruuna-omenajuustokakku
”Ainesosien eli rieslingistä tuttujen makujen käyttö kakussa oli hyvä perustelu. Kaunis esillepano”.

Riesling-ruusukakku
”Mielenkiintoiset raaka-aineet, kuten ruusunterälehtihillo. Marsipaaniruusujen sijaan kakun voisi koristella myös aidoilla luomuruusuilla. Upea esillepano”.

Riesling-valkoviinikakku
”Tässä on jotain uutta ideaa. Mielenkiintoinen makumaailma, yksinkertainen ja tyylikäs toteutus! Mesiangervon käyttö täytteessä oli yllättävä oivallus. Kiva idea, että kakku tarjotaan leivoksina. Sen voi myös tarjota levynä”.

Mansikkakakku on erikoismaininnan arvoinen, toimiva klassikko – takuuvarmasti hyvää, ei mitään kikkailua”. 

Syntymäpäivää juhlimme voittaneen synttärikakun kera 13.3.2019, jolloin voittaja julkaistaan. Voittaja palkitaan 100 euron lahjakortilla, joka oikeuttaa vierailuun valitsemaansa Riesling & Spätburgunder-viikkojen ravintolaan. Toinen ja kolmas palkinto ovat kätevät, rypäleaiheiset olkalaukut.

Klaus Kleinfisch, kreivi Johann IV von Katzenelnbogenin sijaishallitsija, osti viiniköynnöksiä istutettaviksi Rüsselsheimiin, (kaupunki, jossa valmistetaan Opel-autoja) Frankfurtin lähellä sijaitsevaan viinitarhaan. 13.3.1435 päivätyssä myyntiasiakirjassa mainitaan sana ”Riesling” virallisesti ensimmäistä kertaa.

Toki viittauksia rypäleeseen on varhaisemmastakin, mutta tästä asiakirjasta juontuu Rieslingin syntymäpäiväksi maaliskuun 13. päivä. Alkuperäinen lainaus asiakirjasta kuuluu: ”umb seczreben rießlingen in die wingarten” eli kauppa koski kuutta Riesling-viiniköynnöstä.

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, 050-4001667, monika.halen@zaraband.fi, www.saksanviinitiedotus.fi www.rieslingviikot.fi fb/saksan viinit fb/rieslingteemaviikot