Resepti: Ari Ruoho, Ravintola Nokka
- 2dl emmer-riisiä
- 1kpl sipulia
- 3dl metsäsieniä
- 3dl kasvislientä
- timjaminoksa
- sherryetikka / valkoviinietikkaa / valkoviiniä
- 50g voita
- suolaa
- 2dl kermaa
- 50g Juustoportin vuohen gruyere
Aloita emmer-riisin kypsennyksestä. Huuhdo jyvät ja keitä suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia. Huuhdo keittämisen jälkeen kylmällä vedellä.
Leikkaa emmerin kypsyessä sipuli pieniksi paloiksi.
Leikkaa sienet myös paloiksi. Anna sienten paahtua pannulla niin, että nesteet haihtuvat.
Lisää voi ja sipulit. Anna hautua hetki. Lisää timjaminoksa ja emmer-riisi.
Lisää vettä tai kasvislientä vähän kerrallaan, kunnes ruoka on puuromaista.
Lisää kermaa ja juustoa. Tarkista maku.
Viinisuositus: Saksalainen Pinot Noir