Kategoriat
Reseptejä

Kasvisflammi

Ainekset kahdelle

Flammkuchen-pohja

  • 200 g hienoja vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä

Päälle

  • 4 rkl ranskankermaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 iso punasipuli

Uunin jälkeen

  • 100g parmesaania
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • rucolaa

Sekoita pohja-ainekset hyvin. Vaivaa käsin kunnolla. Taikinasta tulee hyvin tiivis. Jos taikina tuntuu kuivalle, lisää hiukan oliiviöljyä. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja jätä tunniksi tekeytymään.

Laita uuni lämpenemään 250C asteeseen.

Jaa taikina neljään osaan (2 per henkilö)  ja kauli hyvin ohutta levyä – muodolla ei ole niin väliä. Pastakoneella homma onnistuu huomattavasti helpommin, kuin käsin kaulien.

Aseta levyt leivinpaperin päälle uunipellille.

Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit pitkittäin 3-4 siivuun. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi.

Juuri ennen paistoa, levitä ranskankermaa pohjien päälle. Asettele punasipulit ja kirsikkatomaatit flammien päälle ja paista uunissa nopeasti, noin 7-10 minuuttia. Älä päästä reunoja palamaan.

Leikkaa tällä välin parmesaanista ohutta lastua.

Aseta kypsät flammit tarjolle. Koristele rucolan lehdillä, parmesaanilastulla ja pinjansiemenillä. Lorauta oliiviöljyä päälle ja tarjoa heti.

Viinisuositus:

Saksalainen Silvaner, esimerkiksi Rheinhessenin alueelta.