Ainekset kahdelle
- 300g vihreää parsaa (voi käyttää myös osaksi/kokonaan valkoista parsaa)
- 150 g fetajuustoa
- 2 broilerinrintafilettä
- versosalaattia koristeeksi
Limevinegrette
- 2 limen mehu
- 1 tl dijon-sinappia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 koura basilikaa hienonnettuna
Paista broilerit kevyessä öljyssä pannulla. Siirrä leikkuulaudalle jäähtymään.
Sekoita samaan aikaa limevinegrette kulhoon odottelemaan.
Leikkaa broileri siivuiksi ja sekoita vinegretteen.
Kuori parsoja kevyesti, poista kanta, pätki tuuman paloiksi ja kiehauta nopeasti, eli kolme minuuttia. Siirrä heti kylmään veteen, ettei parsojen väri kärsi.
Valuta feta ja kuutioi.
Kasaa salaatti tarjolle kerroksittain kaada loput vinegretestä parsasalaatin päälle.
Viinisuositus: Riesling-sekt tai Weissburgunder