Simo Pietarinen, Keittiöpäällikkö, KV Restaurants Oy
Ravintolatasoinen annos koostuu monesta komponentista. Luethan ohjeen ensin kunnolla läpi. Näin saat hyvän kuvan annoksen rakentamisesta ja kokkaaminen käy helposti.
Ainekset neljälle
Spätzle
- 250g Vehnäjauho
- 3kpl Kananmuna
- 60g Maito/Vesi
- 5g Suola
Valmistus:
Sekoita ensin suola ja jauhot sekaisin.
Lisää nesteet ja laita massa pursotinpussiin.
Laita vesi kiehumaan ja aukaise pursotinpussiin pieni reikä.
Pursota massaa kiehuvaan veteen, välillä veitsellä katkaisten.
Keitä kunnes massa nousee pintaan.
Marinoitua sipulia
- 4 kpl Pieni salaattisipuli
- 0.5 dl Väkiviinaetikkaa
- 1 dl Sokeria
- 1.5 dl Vettä
Valmistus:
Kuori sipulit ja leikkaa ne ”veneiksi”.
Kiehauta pikkeliliemi ja lisää sipulit liemeen. Keitä 5 min matalalla lämmöllä ja siirrä kattila sivuun.
Siivilöi juuri ennen tarjoilua.
Tryffeli-kermakastike
- 100g Tatti
- 1 Valkosipulin kynsi
- 1 Salottisipuli
- 30g Voi
- 2dl Kerma
- 1dl Maito
- 1tl Tryffeliöljy (Halutessasi voit käyttää tuoretta tryffeliä)
- Rypsiöljy
- Suola
Valmistus:
Paista tatit pannulla rypsiöljyssä kauniin ruskeiksi.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita hetki voissa ja lisää paistetut tatit joukkoon.
Lisää kerma ja maito ja keitä 20 minuuttia.
Kaada seos blenderiin ja aja tasaiseksi kermaksi.
Spätzle tryffeli-kermakastikkeessa
- 200g Spätzle
- 20g Voi
- 100g Tryffeli-kermakastike
- 10g Ruohosipuli
- 1g Tuore tryffeli
Valmistus:
Kuumenna voi kattilassa ja lisää spätzle.
Freesaa hetki, jonka jälkeen lisää makukerma. Jatka keittämistä kunnes seos paksuuntuu.
Lisää tryffeli ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nostele lautaselle ja asettele päälle sipuliveneitä sekä halutessasi voit raastaa päälle lisää tryffeliä.
Vaahdotettu tryffeli-kermakastike
- Tryffelikerma
- Maito
- Suola
Valmistus:
Kuumenna tryffeli-kermakastiketta kattilassa ja ohenna tarvittaessa maidolla.
Vaahdota sauvasekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Nostele lautaselle spätzlen ympärille.
Viinisuositus:
Osittain tai kokonaan tammikypsytetty saksalainen kuiva Riesling, kuten esimerkiksi: Schloss Johannisbergin Riesling trocken Bronzellack