Kategoriat
Reseptejä

Hapanimelät ribsit

4 annosta
mieto
laktoositon, gluteeniton

  • 1 1/2 kg porsaan kylkiriviä eli spare ribsejä
  • 1 suolaa, mustapippuria
  • vettä

Sweet & Sour -hapanimeläkastike:

  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1/2 sokeria
  • 2 rkl ketsuppia
  • 4 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
  • 2 rkl riesling-viiniä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  1. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pane kylkirivi uunipannulle tai -vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsennysastian pohjalle 2 dl vettä. Peitä astia tiiviisti kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä ribsejä 3 tuntia. Käännä ribsit kypsennyksen puolivälissä ja lisää samalla vettä tarvittaessa.
  2. Mittaa kastikeainekset pieneen kattilaan. Keitä kastiketta kasaan 6-7 minuuttia.
  3. Sivele kypsä kylkirivi kastikkeella ja paahda kuumaksi joko uunin grillivastusten alla tai grillissä. Leikkaa kylkirivi paloiksi luiden välistä. Mikäli omistat air fryer -ilmakypsennyslaitteen, leikkaa kylkirivi paloiksi, voitele maustekastikkeella ja kypsennä ribsejä 200 asteessa 8-10 minuuttia.
  4. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Viinisuositus:

Puolikuiva raikas Riesling, keskitäyteläinen mehevä Spätburgunder.

Esimerkiksi:
Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic, Rheingau

Philipp Kuhn Pinot Noir Laumersheimer Réserve, Pfalz