4 annosta
mieto
laktoositon, gluteeniton
- 1 1/2 kg porsaan kylkiriviä eli spare ribsejä
- 1 suolaa, mustapippuria
- vettä
Sweet & Sour -hapanimeläkastike:
- 1 dl punaviinietikkaa
- 1/2 sokeria
- 2 rkl ketsuppia
- 4 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
- 2 rkl riesling-viiniä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pane kylkirivi uunipannulle tai -vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsennysastian pohjalle 2 dl vettä. Peitä astia tiiviisti kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä ribsejä 3 tuntia. Käännä ribsit kypsennyksen puolivälissä ja lisää samalla vettä tarvittaessa.
- Mittaa kastikeainekset pieneen kattilaan. Keitä kastiketta kasaan 6-7 minuuttia.
- Sivele kypsä kylkirivi kastikkeella ja paahda kuumaksi joko uunin grillivastusten alla tai grillissä. Leikkaa kylkirivi paloiksi luiden välistä. Mikäli omistat air fryer -ilmakypsennyslaitteen, leikkaa kylkirivi paloiksi, voitele maustekastikkeella ja kypsennä ribsejä 200 asteessa 8-10 minuuttia.
- Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Viinisuositus:
Puolikuiva raikas Riesling, keskitäyteläinen mehevä Spätburgunder.
Esimerkiksi:
Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic, Rheingau
Philipp Kuhn Pinot Noir Laumersheimer Réserve, Pfalz