neljä annosta
keskitulinen
gluteeniton, laktoositon, lihaton
- 800-900 g kokonainen siika
- 2-3 kevätsipulia
Kastike:
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1/2-1 punainen chili
- 1/2 dl limettimehua
- 1/2 dl kalakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
1. Suomusta avattu siika ja leikkaa kalan nahkaan muutama viilto terävällä veitsellä.
2. Suikaloi kevätsipuli. ,Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
3. Pane kala uunivuokaan ja pistä siian vatsaan kevätsipulisilppua ja lusikoi kastiketta niin kalan vatsaan kuin päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Koristele kala kevätsipulisilpulla ja tuoreella korianterilla.
5. Tarjoa kala keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Viinisuositus:
Puolikuiva tai puolimakea, raikas Riesling.
Esimerkiksi:
Grans-Fassian Catherina Riesling, Rheinhessen
Gunderloch Jean Babtiste Riesling Kabinett, Rheinhessen
X Cellar verkkokauppa